Ans: Switzerland 
2. Which man-made water body connects Port Said
to Bur Tawfiq? 
Ans: Suez Canal 
3. Name the only sport which is played with right hand only?
Ans: Polo 
4. Name the FM Channel started by the Central
Govt. for the purpose for Higher Education? 
Ans: Gyan Vani 
5. Name the first Keralite to become the member
of Finance Commission? 
Ans: V P Menon 
6. Which is the first country to ban Capital
Punishment? 
Ans: France 
7. Name the only Olympian Rower to earn gold medals
in 5 consecutive Olympics? 
Ans: Steve Redgrave 
8. BSNL provides services all over India except
Mumbai and New Delhi. Instead who provides services there? 
Ans: MTNL 
9. Which
multinational company's official magazine is named 'THINK"? 
Ans: IBM 
10. Whose tweets are published under the name
@FLOTUS? 
Ans: Michelle Obama ( First Lady Of The United
States)
11. Who is known as
Quaid-e-Azam? 
Ans: Muhammad All Jinnah
12. Which is the
first country to issue post cards in the world? 
Ans: Austria 
13. Which country has the oldest
National Flag still in use? 
Ans: Denmark 
14. Who was
nominated for the Nobel Peace Prize in 1937,1938,1939,1947 & 1948 but was
never awarded the prize? 
Ans: Mahatma Gandhi
15. Who is the
first Marxist to become president of a Latin American country through open
elections? 
Ans: Salvador Allende 
16. Who is the first IIT graduate to become the
Chief Minister of an Indian state? 
Ans: Manohar Parriker of Goa 
17. Who was the only courtier of Akbar to embrace
the new religion 'Din-i-illahi'? 
Ans: Birbal 
18. Which city in India is named after a queen
whose real name was Bhagmati? 
Ans: Hyderabad 
19. What is the famous pen name of Hector Hugh
Munro, the master of short stories? 
Ans: Saki 
20. Which great
German's record of most goals in a season did Lionel Messi recently overhaul? 
Ans: Gerhard Muller 
21. What is the name of the Merchant, in William
Shakespeare's Merchant of Venice? 
Ans: Antonio 
22. Only two people have been recipients of both
the Bharat Ratna and the Nishaan-e-Pakistan, the highest civilian awards in India
end Pakistan respectively. Name both of them? 
Ans: Morarji Desai and Nelson Mandela 
23. Name the lady who sneaked into the Indian
parade group in 2012 London Olympics? 
Ans: Madhura Honey 
24. Name the award given to magicians in recognition
of their contributions to the performance and creation of magic around the
world?
Ans: Merlin Award

 
 
 
1 Comments
Thanks
ReplyDelete