Ans: President Pranab Mukherjee 
2. Who has been elected as new President of
Federation International de Football Association (FIFA), a global governing
body of football? 
Ans: Gianni Infantino 
3. Nationality of Gianni Infantino?
Ans: Switzerland 
4. Who has been appointed as the Director
General (DG) of Indian Coast Guard (ICG), country's coastal protection force? 
Ans: Rajendra Singh 
5. The Union Government has appointed three
Information Commissioners at the Central Information Commission (GIG). Give
their names? 
Ans: Amitava Bhattacharya, Bimal Julka, Divya
Prakash Sinha 
6. The former Vice-Chancellor of the University
of Hyderabad who has been conferred with Germany's prestigious Cross of the
Order of Merit (Bundesverdienstkreuz) Award? 
Ans: Goverdhan Mehta 
7. Who has been appointed as new President and
Chief Executive Officer (CEO) of Honda Cars India? 
Ans: Yoichiro Ueno 
8. Who has been appointed as Chief Executive
Officer (CEO) of Infosys Consulting Holding, a subsidiary of India's second
largest software company Infosys? 
Ans: Michael Pesch 
9. Which country is going to host Asia
Ministerial Conference on Tiger Conservation from 12th April 2016 to save
tigers? 
Ans: India 
10. Who have been chosen for the prestigious
2016 Pandit Dinanath Mangeshkar Award? 
Ans: Sanjay Leela Bhapsali and actor Ranveer
Singh 
11. Which country's Parliament building became
the first in the world to completely run on solar power? 
Ans: Pakistan 
12. Name the Parliament of Pakistan? 
Ans: Majlis-e-Shoora 
13. The world's largest arms importer? 
Ans: India 
14. Who has been unanimously elected as the
Chairperson of the Governing Council of International Fund for Agriculture
Development (IFAD)? 
Ans: Dinesh Sharma 
15. Which state is set become the first state in
the country to complete aquifer mapping for its groundwater resources by May 2016?
Ans: Haryana 
16. Who has been appointed as Director of Bhabha
Atomic Research Centre (BARG) for a term of three years? 
Ans: KN Vyas 
17. Who has been appointed as the Managing
Director (MD) of the International Monetary Fund for a second five-year term? 
Ans: Christine Lagarde 
18. Nationality of Christine Lagarde? 
Ans: France 
19. Who has smashed the fastest ever Test
century off only 54 balls? 
Ans: Broaden McCullum (New Zealand Captain) 
20. One of the notable generals in India's First
War of Independence (1857-58) of Revolt of 1857 whose 200th birth anniversary
was celebrated in New Delhi? 
Ans: Tatya Tope 
21. Real name of Tatya Tope? 
Ans: Ramachandra Pandurang Tope 
22. Who is the leader of Opposition in Rajya
Sabha? 
Ans: Ghulam Nabi Azad 
23. The Government which state nominated Sunita
Krishnan for Padma Shree? 
Ans: Andhra Pradesh 
24. Who is the co-founder of Prajwala, who got
Padma Shree in 2016? 
Ans: Sunita Krishnan 
25. Which state nominated Vinod Rai, the former
CAG for Padmabhushan? 
Ans: Kerala 
26. In which state Sunitha Krishnan is a member
of Women's Commission? 
Ans: Andhra Pradesh 
27. Where is Kamala Surayya Memorial? 
Ans: Punnayurkulam
28. The United Nations Security Council (UNSC)
unanimously adopted the toughest sanctions ever imposed on which country in
response to its fourth nuclear test and rocket launch? 
Ans: North Korea

 
 
 
0 Comments