Sergeant Exam General English Questions

1:-My mother _____________ me to school everyday.
A:-Will take         B:-Is taking
C:-Takes              D:-Take
Answer:- Option-C

2:-We must hurry ____________ the train will be leaving soon.
A:-so that             B:-because
C:-however          D:-or
Answer:- Option-B

3:-Fill in appropriately : If it rains _____________
A:- would stay at home          B:-we can't play
C:-he might not come            D:-we couldn't go out
Answer:- Option-B

4:-Spot the error in the following sentence :
A:- Jack thought/                    B:-that he would go/
C:-beside his friends,/            D:-but he was tired
Answer:- Option-C

5:-I ____________ by a loud noise outside my house yesterday night. 
A:-woke up               B:-wake up
C:-was woken up     D:-was waking up
Answer:- Option-C

6:-Harris finished his lunch fast. He said that he ___________ to go.
A:-has        B:-want
C:-had        D:-need
Answer:- Option-C

7:-He talked ____________ he were the leader.
A:-like        B:-as if
C:-as           D:-like as
Answer:- Option-B

8:-The man in the boxing ring was rather sturdy. Pick out the word equivalent in meaning to 'sturdy'
A:-kingly    B:-violent
C:-strong   D:-excited
Answer:- Option-C

9:-The house was totally destroyed in the fire. They will have to _____________ it again. Fill in using the antonym of 'destroy'
A:-build                B:-form
C:-organize          D:-establish
Answer:- Option-A

10:-Those who exercise daily can keep away ailments ___________ it is not the same with everyone.
A:-Therefore       B:-Otherwise
C:-Similarly         D:-However
Answer:- Option-D

11:-I have a bad headache. can you please ____________ the light ?
A:-off                    B:-put off
C:-turn off           D:-take off
Answer:- Option-C

12:-He congratulated me _____________ my success in the competitive exam.
A:-on          B:-for
C:-at           D:-over
Answer:- Option-A

13:-Spot the error in the following sentence :
A:-When I was 10         B:-I Went for a trip
C:-to Kashmir               D:-organized by my School
Answer:- Option-B

14:-It is no great surprise that he has failed in the exam. He ____________ worked.
A:-Less       B:-lately
C:-hardly    D:-seriously
Answer:- Option-C

15:-Jane went abroad _____________ surprised all of us.
A:-what      B:-where
C:-when     D:-which
Answer:- Option-D

16:-Each of the students _____________ working hard.
A:-is           B:-are
C:-had        D:-have
Answer:- Option-A

17:-All characters in the story are not real. They are Imaginary. Find one word for 'not real'
A:-Fiendish          B:-fictitious
C:-fractious         D:-fatuous
Correct Answer:- Option-B

18:-I have lived in Delhi _____________ 5 years.
A:-around            B:-for
C:-since               D:-almost
Answer:- Option-B

19:-You need to pull your socks up to get the promotion. Pull one's socks up mean:
A:-be well dressed                  B:-be creative
C:-wear socks and shoes        D:-improve performance
Answer:- Option-D

20:-We need to form _____________ youth club to encourage the talents of Youngsters.
A:-a            B:-an
C:-the         D:-none of these
Answer:- Option-A

Post a Comment

1 Comments