Latest Current Affairs in December 2015

1. Name the Liberian teenager who was awarded the International Children's Peace Prize 2015.
Ans: Abraham Keita

2. Which Indian has been elected as Vice Chairman of the Bank for International Settlements (BIS)?
Ans: Raghuram Rajan


3. World Pneumonia Day was observed on: 
Ans: 12th November

4. Which veteran Bollywood actor, who known for his roles in the movies, Gandhi, Ram Teri Ganga Maili, A Passage to India and Shatranj ke Khiladi, passed away recently?
Ans: Saeed Jaffrey

5. International Day for Tolerance was observed on: 
Ans: 16th November

6. What is the name of the Navy's shipwright school, recently commissioned in Visakhapatnam?
Ans: INS Vishwakarma

7. Who is India's new Permanent Representative to the United Nations? 
Ans: Syed Akbaruddin

8. Name the Advanced Torpedo Defence System developed by the DRDO. 
Ans: Maareech

9. Where was this year's G 20 summit held?
Ans: Antalya (Turkey)

10. Where was the Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) summit held this year?
Ans: Manila (Philippines)

11. The Union Ministry for Health and Family Welfare has launched AMRIT outlets, where drugs will be sold at highly discounted rates. What does AMRIT stand for?
Ans: Affordable Medicines and Reliable Implants for Treatment

12. Who defeated Saina Nehwal in the finals of the 2015 China Open Badminton tournament?
Ans: Xuerui Li

13. Which party led by Aung San Suu Kyi won the elections held in Myanmar recently?
Ans: National League for Democracy (NLD)

14. Where was the 35th edition of India International Trade Fair held?
Ans: Pragati Maidan, New Delhi.

15. Who won the Brazilian Formula One Grand Prix?
Ans: Nico Rosberg

16. Vijay Keshav Gokhale has been appointed as India's ambassador to which country?
Ans: China

17. Which Australian fast bowler announced his retirement from international cricket in November?
Ans: Mitchell Johnson

18. Where was the Asia-Europe Foreign` Ministers' Meeting 2015 held?
Ans: Luxembourg

19. Which popular writer of children's books known for the tales of Tenali Raman, passed away recently?
Ans: Kamala Laxman.
She was the wife of the legendary cartoonist R K Laxman.

20. Which Indian was elected to the Board of Governors of the World Water Council?
Ans: Prithvi Raj Singh

Post a Comment

0 Comments