1:-My mother _____________ me to school everyday.
A:-Will take B:-Is
taking
C:-Takes D:-Take
Answer:- Option-C
2:-We must hurry ____________ the train will be leaving
soon.
A:-so that B:-because
C:-however D:-or
Answer:- Option-B
3:-Fill in appropriately : If it rains _____________
A:- would stay at home B:-we
can't play
C:-he might not come D:-we couldn't go out
Answer:- Option-B
4:-Spot the error in the following sentence :
A:- Jack thought/ B:-that he would go/
C:-beside his friends,/ D:-but
he was tired
Answer:- Option-C
5:-I ____________ by a loud noise outside my house yesterday
night.
A:-woke up B:-wake up
C:-was woken up D:-was
waking up
Answer:- Option-C
6:-Harris finished his lunch fast. He said that he
___________ to go.
A:-has B:-want
C:-had D:-need
Answer:- Option-C
7:-He talked ____________ he were the leader.
A:-like B:-as if
C:-as D:-like
as
Answer:- Option-B
8:-The man in the boxing ring was rather sturdy. Pick out
the word equivalent in meaning to 'sturdy'
A:-kingly B:-violent
C:-strong D:-excited
Answer:- Option-C
9:-The house was totally destroyed in the fire. They will
have to _____________ it again. Fill in using the antonym of 'destroy'
A:-build B:-form
C:-organize D:-establish
Answer:- Option-A
10:-Those who exercise daily can keep away ailments
___________ it is not the same with everyone.
A:-Therefore B:-Otherwise
C:-Similarly D:-However
Answer:- Option-D
11:-I have a bad headache. can you please ____________ the
light ?
A:-off B:-put off
C:-turn off D:-take
off
Answer:- Option-C
12:-He congratulated me _____________ my success in the
competitive exam.
A:-on B:-for
C:-at D:-over
Answer:- Option-A
13:-Spot the error in the following sentence :
A:-When I was 10 B:-I
Went for a trip
C:-to Kashmir D:-organized
by my School
Answer:- Option-B
14:-It is no great surprise that he has failed in the exam.
He ____________ worked.
A:-Less B:-lately
C:-hardly D:-seriously
Answer:- Option-C
15:-Jane went abroad _____________ surprised all of us.
A:-what B:-where
C:-when D:-which
Answer:- Option-D
16:-Each of the students _____________ working hard.
A:-is B:-are
C:-had D:-have
Answer:- Option-A
17:-All characters in the story are not real. They are
Imaginary. Find one word for 'not real'
A:-Fiendish B:-fictitious
C:-fractious D:-fatuous
Correct Answer:- Option-B
18:-I have lived in Delhi _____________ 5 years.
A:-around B:-for
C:-since D:-almost
Answer:- Option-B
19:-You need to pull your socks up to get the promotion.
Pull one's socks up mean:
A:-be well dressed B:-be
creative
C:-wear socks and shoes D:-improve
performance
Answer:- Option-D
20:-We need to form _____________ youth club to encourage
the talents of Youngsters.
A:-a B:-an
C:-the D:-none
of these
Answer:- Option-A
1 Comments
good expect more English previous question
ReplyDelete